چاقى و مصرف سيگار عوامل افزایش سرطان پروستات

استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: سرطان پروستات شایع‌ترین علت مرگ‌ومیر در مردان و سرطانی بدون علامت می‌باشد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین‌الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر حمید شافی متخصص جراحی کلیه بیان داشت: زمانی که سرطان پروستات در استخوان‌ها و غدد لنفاوی لگنی منتشر شود، متأسفانه کاری زیادی برای بیمار نمی‌توان انجام داد و در صورت زیادشدن بايستى تحت جراحى خارج كردن بيضه‌ها و يا درمان هورمونی قرار بگیرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: ميزان ابتلا به این بیماری در افرادی که خانواده درجه‌یک (پدر، پسر و برادر) آن‌ها به بیماری سرطان مبتلا بودند، خطر ابتلا در آن‌ها دو برابر است و اگر دو نفر از اعضای خانواده به این بیماری مبتلا شدند، خطر ابتلا تا 8 برابر افزايش می‌یابد.
 وی با توجه به اينکه خطر مبتلا شدن به سرطان پروستات به سن ابتلاى افراد خانواده هم ارتباط دارد، افزود: هرچه سن مبتلا شده جوان‌تر باشد خطر بالاتری وجود دارد و افراد بالاى ٥٠ سال و بيماران ٤٥ سال به بالا باسابقه خانوادگى سرطان پروستات بايستى تحت بررسى ازنظر سرطان كه شامل آزمايش خون (PSA) و معاينه پروستات كه از راه مقعد بوده قرار بگيرند که چنین افرادی شانس بدخیم شدن بیشتری دارند.
دکتر شافی با اشاره به اینکه چاقى، مصرف سيگار و مصرف زياد چربي‌هاي حيوانى باعث افزايش ابتلا به سرطان پروستات می‌شود، گفت: مصرف حبوبات، گوجه‌فرنگی و فراورده آن، چاى سبز، سلنيوم، ویتامين D و E با كاهش ابتلا به سرطان پروستات همراه بوده است.
متخصص جراحی کلیه و فلوشیب اورولوژی دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: در صورت غیرطبیعی بودن پروستات و يا افزايش psa، نمونه‌برداری سوزنى پروستات با هدايت سونوگرافى از راه مقعد باید سریع انجام گردد.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل با توجه به اینکه سرطان پروستات درمان‌های مختلفی دارد، بیان داشت: بهترین درمان برای بیمارانی که سرطان آن‌ها محدود به محیط پروستات بوده جراحی تحت عنوان جراحی رادیکال پروستات به‌عنوان انتخاب اول می‌باشد و انتخاب‌های بعدی درمان‌های هورمونى می‌باشد.
وی ادامه داد و گفت: اگر سرطان پروستات به غده لنفاوی لگنی یا استخوان‌ها انتشار پیدا کند باید درمان‌های هورمونی و جراحی برداشت بیضه‌ها انجام شود.
دکتر شافی با اشاره به اینکه متأسفانه سرطان‌ پروستات در مراحل اولیه هیچ‌گونه علامتی ندارند، افزود: خواستگاه سرطان پروستات بیشتر در اطراف و محیط پروستات بوده است و علائمی مانند بزرگی خوش‌خیم پروستات ندارد و زمانی بیمار متوجه خواهد شد که درمان آن به‌سختی امکان‌پذیر خواهد بود به همین دلیل باید آزمایش‌های دوره‌ای را جدی بگیرید.