توصیه های معاون غذا ودارو دانشگاه در خصوص مصرف داروها در روزهای ماه مبارک رمضان

روزه داران در زمان روزه داری هیچگاه وعده های دارویی خود را بدون مشورت با پزشک یا داروساز حذف و یا به زمان دیگری موکول ننمایند

به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی بابل ،دکتر رضازاده معاون غذا و دارو دانشگاه، ضمن تبریک فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و آرزوی توفیق الهی در عمل به فرایض این ماه و قبولی طاعات و عبادات ،موارد زیر را درخصوص مصرف داروها در روزه داری در ماه مبارک رمضان بیان نمودند : برای همشهریانی که بدلیل ابتلا به بیماریهای مختلف دارو مصرف مینمایند ،همواره این سوال مطرح است که نحوه صحیح مصرف داروها در زمان روزه داری باید به چه شکل باشد و آیا قطع مصرف داروها و یا انتقال دوز دارو به زمانهای قبل از سحر یا بعد از افطار کار درستی است یا خیر ؟ لازم به ذکر است روزه داران در زمان روزه داری هیچگاه وعده های دارویی خود را بدون مشورت با پزشک یا داروساز حذف و یا به زمان دیگری موکول ننمایید. چه بسا اين عمل سبب اختلال در روند درمان بیماری می گردد. مصرف بسياري از داروها را مي توان پس از مشوت با پزشك یا داروساز به زمان بین افطارتا سحر منتقل نمود. افراد مبتلا به بیماریهایی مانند دیابت، فشارخون، روده تحریک پذیر، یبوست، زخمهای گوارشی ،اختلالات کلیوی، بیماریهای اعصاب و روان و آسم، و خانمها در دوران بارداری و شیردهی ، با توجه با اینکه در گروههای پر خطر میباشند و روند درمانشان در اثر تغییر دوز و زمان مصرف دارو بدون مشورت با پزشک یا داروساز دچار اختلال میشود ، الزاما با پزشک معالج خود مشورت نموده و با توجه به شرایط جسمانی ، الگوی دارو درمانی و روند کنترل بیماری ، اقدام به روزه داری نمایند.