وجود روش‌های ساده و ارزان برای تشخیص زودرس سرطان پستان

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل ، دکتر جوادیان از روش های غربالگری ساده و نسبتا ارزان برای تشخیص زودرس سرطان پستان خبر داد و گفت: تشخیص زودرس بیماری در مراحل اولیه موجب درمان مناسب و بهبودی ایده ال می شود.

دکترمریم جوادیان متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: سرطان پستان یکی از بیماریهای شایع در زنان است که روش های غربالگری ساده و نسبتا ارزان برای تشخیص زودرس بیماری در دسترس می باشد.

وی بیان داشت: در گروه سنی ۲۰ تا ۴۰ سال معاینه پستان توسط خود فرد بصورت ماهانه و معاینه بالینی توسط پزشک یا کارشناس بهداشتی سالانه توصیه می شود.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل اذعان داشت: در ۴۰ سالگی غربالگری با روش تصویربرداری ماموگرافی بصورت پایه انجام میشود و در گروه سنی ۴۰ تا ۵۰ سال هر ۱ تا ۲ سال ماموگرافی تکرار می شود.

دکتر جوادیان با اشاره به اینکه برای گروه سنی ۵۰ تا ۷۴ سال انجام ماموگرافی سالانه توصیه می شود، بیان داشت: سونوگرافی پستان بعنوان یک روش کمکی در غربالگری در موارد خاص توصیه می شود که در بانوان باردار، مادران شیرده، خانم هایی که پروتز پستان دارند و در صورتی که یافته های ماموگرافی کمک کننده نباشد و در مواردی که توده پستان تشخیص داده شده  برای انجام بیوپسی از سونوگرافی پستان استفاه می شود.

وی اظهار کرد: ام ار آی بطور معمول در غربالگری سرطان پستان کاربرد ندارد و برای افراد پرخطر و در موارد خاص انجام می شود.
دکتر جوادیان گفت: اولین بارداری بالای ۳۰ سال، سابقه خانوادگی و فامیلی سرطان پستان، سابقه شخصی سرطان تخمدان، کولون و اندومتر، هورمون درمانی پس از یائسگی و مصرف طولانی مدت قرص ضدبارداری، مصرف الکل، اضافه وزن بویژه پس از یائسگی وچاقی از فاکتورهای خطرابتلاء به سرطان پستان می باشند.

این متخصص ادامه داد: در افراد پرخطر روش های غربالگری ۵ تا ۱۰ سال زودتر از افراد معمول شروع می شود و بررسی ژنتیکی در این افراد توصیه می شود.
وی بیان داشت: علایم سرطان پستان شامل توده در پستان و زیربغل، ترشح خونی از نوک پستان، تغییرات در پوست پستان می‌باشد.

متخصص زنان و زایمان دانشگاه علوم پزشکی بابل گفت: روشهای غربالگری سبب تشخیص زودرس بیماری در مراحل اولیه میشود و درمان مناسب و به موقع سلامت و بهبودی ایده ال ایجاد می کند.

دکتر جوادیان اذعان داشت: ماه اکتبرماه اطلاع رسانی جهانی سرطان پستان می باشد، لطفا به سلامت خود اهمیت دهید تا با انجام روشهای غربالگری زندگی بهتری داشته باشیم.